tirsdag den 31. august 2010

Chunky monkey muffins

Yndlingsisen på slottet er Ben and Jerry's Chunky Monkey, men da jeg er allergisk over for mælk, er den slags glæder desværre slut. I dag cravede min krop dejlig is med banan, chokolade og valnødder, og det blev jeg jo nødt til at imødekomme.

Jeg brugte en almindelig chokoladekagedej og blandede vanilleessens og en mosset banan deri. Efter jeg havde fyldt dejen i muffinsformene, maste jeg bananstykker, hakkede valnødder og chokolade i hver muffin.

Den søde banan og syrlige valnød fungerer virkelig godt, synes jeg. Og min craving blev i den grad tilfredsstillet.

mandag den 30. august 2010

Arvegods


Jeg har været så heldig at arve denne vidunderlige skål. Jeg kan ikke vente, til jeg skal servere kartofler i den.

søndag den 29. august 2010

Gave fra momse #2


Indflyttergave fra Mormor. Og der er flere på vej. Hvor heldig har man lov at være.

Tilbud i Netto


Der er økologisk bomulds- og silkegarn i Netto til yderst rimelige priser.

Jeg går og planlægger at kaste mig ud i noget patchwork, men da jeg i mange år har kørt efter reglen, at jeg ikke måtte købe stof uden at vide, hvad det skulle bruges til, har jeg slet ikke rester nok til den hobby. Derfor er det kærkomment, at Netto også har patchworkstof i fire forskellige farver. Nu må jeg komme i gang - om ikke andet så fordi jeg er for nærig til at lade være.

lørdag den 28. august 2010

Uh, det er koldt


I dag har jeg taget de hjemmestrikkede uldsokker på, fordi det er så koldt. Og min næse løber. I august! Det kan da ikke passe. Men nu har jeg taget konsekvensen af det kolde vejr og er gået i gang med at strikket et par handsker. De er i den flotteste karrygule alpaca (billedet yder ikke rigtig farven retfærdighed. Sådan er det, når man er for doven til at bruge andet end mobilen til at tage billeder med). Hvis der er nok, så vil jeg også strikke mig en hue i det.

Mønstret har jeg fundet frem til på Ravelry. Tjek mit indlæg om denne vidunderlige side. I det her tilfælde vidste jeg, at jeg ville bruge netop dette garn, som fungerer bedst på pind 2.5 - 3.0. Og jeg ville gerne have kabler på hanskerne. Jeg elsker kabler. Og vupti fik jeg 150 gratis mønstre at vælge imellem på netop den rigtige pindstørrelse og med kabler.

Uuuuups

Jeg har tidligere skrevet, at jeg ikke kan stå for IKEA's umderetage. Jeg tog en tur derud med en veninde, der har bil for at efterprøve den påstand. Det passer stadig.
Jeg tror, det har noget at gøre med, at det hele virker så billigt, når man har gået rundt i de indrettede stuer og drømt om, hvordan man selv kunne indrette sig med svenske drengenavne på 33 kvadratmeter.
Her er noget af det, jeg kom hjem med (der er i virkeligheden meget mere).
Der er kommet en hel hyldesektion med kagelir og pyntegrej. Jeg styrede mig i den grad, men jeg tror da, jeg kommer til at stå der igen inden længe.
Et tærtefad og en springform skal der til.
Alskens løjer til kagepynt. Det geniale ved denne tyllepose er, at man kan skifte tyllerne ud undervejs uden at skulle tømme posen.

Selvfølgelig skal sådanne lækkerier i brug. Det blev til en anden slags lækkeri - en vidunderlig krydderkage med kanelglasur og rooibus i tekanden.

fredag den 27. august 2010

Verdens måske bedste kage

Man aner måske, at citrontærten blev indtaget i en vældig festlig stund

...kommer fra Brødrene Price. Tarte au Citron er en perfekt blanding af fed bund, syrlig lemon curd og sød, sød, sød marengs. Samtidig består den af nogle overraskende konsistenser, der gør den til verdens måske bedste kage. Mums. Og så gør det den ikke dårligere, at man kan få lov til at bruge sine tyller til marengsen.

tirsdag den 17. august 2010

Ode til Ravelry

Da jeg begyndte at strikke for halvandet års tid siden, faldt jeg over siden Ravelry. Det er en social side for strikkere verden over. En slags Facebook for de kreative.

Her er hundredtusindvis af strikke- og hækleopskrifter. Nogle er gratis, andre skal man betale for. Jeg har mestendels holdt mig til de gratis opskrifter. De rigtig fede ved Ravelry er, at andre der har strikket den samme model, kan uploade deres billeder. Det er meget inspirerende at se de forskellige farver og tilretninger, andre laver. Som jeg efterhånden har nævnt et par gange, er jeg ikke den store hækler, men der er altså også mange hækleopskrifter at hente derinde.

Ønsker man for eksempel at strikke en cardigan, kan man detaljere søgningen ved for eksempel at tilføje en given designer og/eller hvilken pind man ønsker at strikke på. Der kommer så en lang række forslag, man kan trykke sig ind på, hvor andre profiler som regel også har lagt billeder op af deres version af kreationen, der er mulighed for at stille spørgsmål til designeren, hvis man er i tvivl om mønstret og tilføje sine egne tilretninger.

Opskrifterne er mestendels på engelsk, så hvis man ikke er vant til at strikke på engelsk, kan det hele virke lidt overvældende. Men det skal man ikke lade sig slå ud af. Når først man lærer at forstå forkortelserne, synes jeg, engelske opskrifter er meget lettere at læse end danske.
Jeg brugte internettet rigtig meget, da jeg begyndte at strikke. Både til at forstå de engelske forkortelser og til at lære, hvordan man tager ind og strikker kabler. Her kan jeg varmt anbefale How Stuff Works og YouTube. På den første side taster man simpelt hen forkortelsen ind i søgefeltet, så får man en forklaring og et par tegninger. Er det ikke nok, er der virkelig mange damer, der lægger pædagogiske videoer ind på Youtube, hvor de viser, hvordan man strikker.

Så du kan nok se, at det kun kan gå for langsomt med at oprette en profil på Ravelry.
Jeg håber, vi ses derinde.

mandag den 16. august 2010

Gave fra momse


Min mormor er super dygtig til patchwork. Jeg har aldrig rigtig fået lært det selv, men jeg kan jo se, at der er vildt mange guides og endnu mere inspiration rundt omkring i blog-land, så det kan være, at jeg endelig overgiver mig til patchworkdillen.

Jeg fik de her fugle af min mormor i foråret. De er så flotte og farverige, og nu hænger de og pynter i spisestuen.

søndag den 15. august 2010

Torden og lynild - og et nyt projekt


Når det rigtigt regner og tordner, som det gjorde i aftes, er det eneste rigtige at sætte sig foran fjerneren med en kande te og et kreaprojekt. Jeg orkede ikke at rejse mig og tænde for dvd'en, så jeg måtte nøjes med engelske krimier, mens jeg satte i gang med en broderet pude. Jeg ved ikke, om det er at gabe for højt, når jeg kun lige er begyndt at brodere, for jeg kan jo godt regne ud, at det kommer til at tage for evigt, før jeg bliver færdig. Jeg kunne bare ikke nære mig, da jeg så dette flotte eksemplar hos Fabechs Fabrik. Vi må håbe, tålmodigheden rækker. Jeg synes i hvert fald, at det ser flot ud indtil videre.

Den spæde start, hvor det endnu ikke er gået op for mig, at jeg skal lægge garnet dobbelt for at fylde stoffet helt ud

Jeg bruger det blomstergarn, jeg har fået fra min oldemor. Man skal vist egentlig bruge det til at brodere petit point, men det har jeg i hvert fald ikke tålmodighed til, så jeg lægger det i stedet dobbelt.

Wish me luck!

fredag den 13. august 2010

Endnu en strikket bold


Min niece er vild med bolde. Den her var både nem og sjov at strikke. Den bygger på samme princip som patchworkbolde, hvor man samler sekskanter til en bold. Den her består af 12 dutter.

Hvis nogen er interesserede, vil jeg gerne give opskriften videre.
 Nu er jeg er ikke selv den store hækler, men jeg tror, at den kunne være nem at hækle.

Strikket bold


En nem strikket bold. Den består bare af retsstrikkede paneler, der bliver flettet sammen. Jeg har fyldt bolden med larmende cellofan, så den er sjov at trykke på for babyfingre. Man kan også putte en klokke indeni.

En ugle til min kloge niece

Da min niece fyldte år, fik hun denne cardigan. Jeg er ret vild med uglen som motiv. Både fordi den fungerer godt grafisk, og fordi den symboliserer visdom.
Mønstret er fra Hjertegarn. Det tager lidt tid at strikke cardiganen, fordi det foregår på ekstremt tynde pinde, men det er det værd, synes jeg.


tirsdag den 10. august 2010

En tur i genneren og skralderen

Man kan gøre fund alle vegne. Og en krone sparet er en krone mere til at købe forklæder for. Derfor skyndte jeg at hoppe i ballerinaskoen og styrte af sted, da jeg fra mit køkkenvindue kunne se, at Netto i baggården havde frugtkasser stående i skraldespanden. Jeg tror, jeg maler dem, og så skal du bruges til magasiner og garn.

På vejen tilbage fra Netto spottede jeg det fineste print inde i genbrugsen. Jeg var nærmest ligeglad med, hvad det var - stoffet i sig selv er super fint. Det var heldigvis en nederdel i min størrelse. Når jeg nu var derinde, købte jeg også et par sandaler - selvom sommeren synger på sidste vers - og et rødt bælte til taljen. En dejlig start på dagen. Og dagen bliver kun bedre; i dag kommer alle mine hylder og knager op at hænge, så jeg endelig kan sige, at jeg er flyttet rigtigt ind på slottet.

mandag den 9. august 2010

Skynd dig i Rema!


Rema 1000 har flotte tæpper i denne uge i to forskellige størrelser og i forskellige farvekombinationer. De er lavet af en slags plastic, så de er også nemme at holde rene.
Jeg gik egentlig efter den smalle variant til at lægge ude i gangen, men de blev allerede udsolgt i går, så skynd dig! I stedet har spisestuen fået et ordentligt skud farve - og det er egentlig også meget flot.

Jeg er i det hele taget en sucker for Nettos spothylder, stueetagen i IKEA og Tigers mange farverige ting.

Her er et par af mine fund i Tiger i dag. En knagerække til køkkenet til viskestykker, forklæder og grydelapper samt et tallerkensæt til  når min niece kommer på besøg.

Himmerigsmundfulde


De her småkager smelter bogstavelig talt i munden. Og så er det min erfaring, at alt hvad der bliver tyllet, imponerer dine kaffegæster. Himmerigsmundfulde er både nemme og hurtige at lave. Har man ikke et tyllesæt, kan en engangspose med et hul i det ene hjørne også gå, når kagerne skal formes.

Antal: 20 stk.

Ingredienser
  • 175 g blødgjort smør
  • 50 g sukker
  • 1 æggeblomme
  • 175 g hvedemel
  • revet skal af 1/2 økologisk appelsin eller citron
  • 1 spsk appelsin- eller citronsaft
  • revet appelsin- eller citronskal til pynt
Varm ovnen op til 190 grader. Find to bageplader frem og beklæd dem med bagepapir.

Rør smør og sukker sammen, til det er lyst og cremet, og tilsæt æggeblommen. Rør mel, citrusskal og - saft i, så du får en glat, tyk pasta.


Kom pastaen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle. Hvis man er alene hjemme og ikke kan få hjælp til at holde sprøjteposen, plejer jeg at placere den i et decilitermål eller en vase, så man ikke grisser hele køkkenet til.


Sprøjt cirka fem centimeter store rosetter ud på pladerne. Tryk forsigtigt lidt tørret citrusskal ind i toppen på hver af dem.


Bag kagerne i 15-20 minutter, til de er bleggyldne. Lad dem køle af på pladerne i nogle få minutter, og flyt dem derefter over på en rist. Kagerne er meget delikate, så man skal ikke være alt for voldsom med dem.


Kagerne kan sagtens holde sig i en lufttæt beholder, men sørg for kun at have én slags kage i hver dåse. Hvis du blander bløde og sprøde småkager, bliver de alle sammen bløde, og de tager smag af hinanden.

Choc chip cookies


Kageklub med en veninde borger for nye opskrifter. Choc chip cookies er amerikanske klassikere - og de hjemmebagte af slagsen smager tusind gange bedre end de købte. Og så spreder der sig en liflig duft i hele slottet, når de er i ovnen.


Antal: 18 stk

Ingredienser
  • 200 g mørk chokolade, hakket
  • 140 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • 1/2 tsk vanilleessens
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
Varm ovnen op til 180 grader. Sørg for, at bagepladerne er kolde, når kagerne skal på dem - så får kagerne den flotteste form.

Rør smør og sukker sammen, til det er lyst og cremet. Rør gerne rigtig længe - det gør småkagerne lette og luftige. Rør æg og vanilleessens i. Sigt mel og bagepulver sammen i en skål for sig, og rør derefter melblanding og hakket chokolade i dejen.

Sæt 9 store, runde klatter på hver plade med en spiseske med store mellemrum, da småkagerne flyder ud til næsten dobbelt størrelse.

Bag småkagerne i 12-15 minutter, til de er gyldne. Hvis din ovn ikke har varmluft, kan du bytte om på pladerne undervejs, så alle småkager får lige meget varme.


Man skal holde øje med ovnen, når man bager småkager, ellers kan man risikere, at nogen af kagerne får for meget. Der skal ikke mere end et minut til!

Hindbærtærte med marengs


Ugen har i den grad stået i marengsens tegn. Jeg har både bagt kys og macarons - og nu en tærte med marengslåg.

Opskriften har jeg fra min farmor. Den ser meget avanceret ud, men det er en super nem og hurtig kage at lave - det eneste man skal beregne er nærmest den time, kagen skal være i ovnen.

Jeg gik efter et temmelig rustikt look, men man kan sagtens bage kage i små forme og tylle marengsen på i rosetter eller bage den i et rundt tærtefad.


Mørdej
  • 150 g mel
  • 100 g smør
  • 50 g flormelis
  • 1 æggeblomme eller 2 spsk fløde
Fyld:
  • 1 pose frosne hindbær
Marengs:
  • 4 æggehvider
  • 175 g sukker

Fedtstoffet smuldres i melet. Sigt flormelis i, saml dejen med æggeblomme eller fløde. Her synes jeg, det går hurtigst simpelt hen at bruge hænderne i stedet for en køkkenmaskine, fordi varmen fra hænderne hjælper til at smelte smørret og gør det nemmere at samle dejen.
Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en halv time, før du beklæder en tærtefrom med dejen. Bag tærtebunden ved 175 grader i cirka 15 minutter. Den skal ikke være helt gennembagt, men den skal kunne holde hindbærrene.

Mens tærtebunden er i ovnen, piskes æggehviderne. Når de begynder at blive hvide, tilsættes sukkeret langsomt. Pisk hviderne, til blandingen er sej og har en blank overflade. Det kan godt tage et par minutter.



Hæld de frosne hindbær på tærtebunden.

 Smør derefter marengsen på.



Bag tærten ved 130 grader i en tærte. Sæt en klud eller lignende i ovndøren, så den ikke kan lukke helt. Det giver en sprødere marengs.

Macarons - verdens sværeste kage

Jeg forsøgte mig med macarons den anden dag. Jeg havde surfet rundt i bloguniverset, tjekket videoer på youtube og gennemlæst massevis af forskellige opskrifter, så jeg troede, det ville gå super nemt. Men ak. De blev ikke perfekte. De smagte fint nok, men de fulgte ikke reglerne. Macarons skal hæve på en helt bestemt måde, have en helt bestemt konsistens og form. Alt det ved jeg. Da jeg studerede i Hong Kong, spiste jeg dem ofte. De var virkelig dyre. Nu forstår jeg hvorfor. Det er jo umuligt.

Heldigvis havde mine gæster ikke prøvet de rigtige macarons, så de kunne i højere grad end mig sætte pris på dem. Opskriften fandt jeg hos Anarkisten. Mon ikke jeg prøver kræfter med macaronen igen i fremtiden - ingen opgave er for stor for en ægte hausfrau.

Du kan se min foreløbige version af macaronen her.

Kys

Jeg har haft en del gæster på det seneste, som i den grad har nydt godt af mine kys. De er virkelig nemme at lave, og man kan nemt bage en stor portion, for de holder sig fint i en lufttæt beholder i en uges tid.
Opskriften er inspireret af DR's Det Søde Liv, som virkelig er kræs for en kageelsker som mig. Jeg har turdet kaste mig ud i for eksempel husblas, efter værten Mette Blomsterberg har forklaret, hvordan man skal gøre. Og nu er jeg også blevet en habil kysbager!

Ca. 40 stk.


  • 100 g. Past. æggehvider

  • 300 g. rørsukker

  • ½  vaniljestang

  • ½ tsk.  sukker

  • 50 g finthakket mandel (mandelmel)

  • 3 spsk hollandsk kakao
Tænd ovnen på 120 grader (ingen varmluft).

 Flæk vanillestangen på den lange led, og skrab vanillekornene ud med en lille kniv. Kornene mases med den ene teskefuld sukker, så vanillekornene skilles ad. Bland sukker og vanille sammen.
Æggehviderne piskes luftige men ikke stive. Tilsæt sukkerblandingen undervejs lidt ad gangen, mens der stadig piskes. Stop først når marengsen er helt stiv og sej.

Del marengsen i 3 lige store portioner i 3 skåle.
Den ene er "bare" med vanille.
I den næste skål vendes mandelmelet. Og i den sidste kakaoen. Du behøver ikke blande for længe. For det første slår det luften ud af marengsen, for det andet ser det fint ud med kakaostriber i kyssene.

De tre  portioner kommes i hver sin sprøjtepose med en mellemstor stjernetylle. Blandingerne sprøjtes ud på bagepapir i små delikate "kys" med en omkreds som en 2 krone. Sørg for at der ens i størrelsen, da de ellers vil bage forskelligt.

Bages ved 120 grader (ingen varmluft) i 50 minutter.

Jeg sætter en klud i klemme i ovndøren, så den ikke lukker helt. Jeg synes, det gør kyssene mere sprøde. I min familie er kys perfekte, når de er sprøde på overfladen og stadig lidt våde i midten. Hvis du vil have dine kys helt tørre, skal du bage dem i en time.
Jeg har planer om at købe et udvalg af frugtfarve, så jeg kan bage flotte pastelfarvede kys. Jeg anbefaler frugtfarve i pastaform. De flydende af slagsen kan ofte gøre konsistensen netop for flydende.

Pizzamuffins


De fleste kender pizzasnegle, men jeg har aldrig prøvet sunde muffins før. Det skulle komme an på en prøve! Det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser for fyldet. Jeg brugte mozzarella, tomat og skinkestrimler. Man kan for eksempel også skære pepperoni i tern. De er perfekte til madpakken.
Opskriften er inspireret af bogen Muffins, som jeg netop har købt i Netto.

Giver cirka 12 muffins

Ingredienser
5 dl hvedemel
3 dl grahamsmel
1 spsk bagepulver
2 tsk salt
1 1/2 spsk oregano
100 g smeltet smør
3 dl tykmælk
3 æg
8 cocktailtomater skåret i halve
100 g skinkestrimler
100 g reven mozzarella
Bøffelmozzarella

Tænd ovnen på 175 grader. Smelt smørret.

Bland hvedemel, grahamsmel, salt, bagepulver og oregano i en skål.

Pisk æg sammen med smeltet smør og tykmælk i en anden skål. Rør 2/3 af tomaterne, skinken og osten i.

Rør ingredienserne fra de to skåle sammen.


Fyld dejen i muffinforme med en ske.


Fyld ikke formene helt, der skal være en cm op til kanten. Lav en fordybning og tryk en halv cocktailtomat ned i midten af hver muffin. Til sidst fordeles resten af skinken og bøffelmozzarellaen på hver muffin, inden de bages midt i ovnen i cirka 30 minutter.
Jeg tror, jeg vil udelade den revne ost næste gang. De blev lige vel klæge til min smag.

mandag den 2. august 2010

Nyt banner eller at lære at brodere


Min gamle oldemor på 102 er desværre blevet for gammel og stiv i fingrene til at brodere, så jeg har overtaget al hendes tråd. Og der er MEGET! Jeg har aldrig rigtig broderet. Da jeg var yngre, havde jeg slet ikke tålmodighed nok til sådan noget gnatværk. Men nu er jeg blevet ældre, og selvfølgelig skal en hausfrau som mig kunne brodere.
Min farmor har givet mig en stak bøger med guides og inspiration, som jeg har bladret i her til formiddag. Og så var der ikke langt fra tanke til handling. Jeg skal da selvfølgelig have et broderet banner øverst på bloggen.

Jeg fandt opskrift på bogstaver her og inspiration til cupcakes her.
Og så var det bare at gå igang. Du kan se lidt af processen her:
Her er de farver, jeg valgte at bruge
Jeg har lavet mit første bogstav i korsting ever. Er meget stolt.
Så er titlen på plads
Jeg besluttede mig for at pynte med cupcakes. De er broderet i kædesting, bagsting, franske knuder og millefleurs
Lidt detaljer
Det er ikke alt, der er perfekt, men jeg må sige, at jeg er blevet rimelig bidt af at brodere korsting.
Nu skal jeg bare lige have ladet mit gode kamera op, strøget stoffet og redigeret, og så kan værket blive til et banner.

Har du nogle gode broderetips til en nybegynder?

I syv sind

Billedet er taget herfra. Jeg kan desværre ikke finde ud af at hækle, så jeg kan ikke tage æren for den flotte dannebrogranke
Da jeg oprettede bloggen i går, var jeg i syv sind. Hvilket sprog skulle den skrives i. På den ene side er strik og bagværk et forholdsvist smalt emne - og jeg læser selv fortrinsvis udenlandske blogs - så jeg kunne få flere læsere ved at skrive på engelsk. På den anden side er dansk mit modersmål, og alt andet lige bliver sproget lidt mere flydende, når jeg ikke skal slå op i ordbogen i ny og næ.
Jeg tror, løsningen bliver, at jeg mestendels skriver på dansk.

Nu lidt om hvordan jeg endte som hausfrau.
Mine bedstemødre er begge meget kreative og meget dygtige. Den ene er uddannet skrædder, den anden er autodidakt væver og strikker. Lige siden jeg var lille, har de inspireret og hjulpet mig. Jeg var ikke særlig gammel, før jeg fik en lille boks med røde strikkepinde og fire flotte garnnøgler. Et par år senere fik jeg en symaskine i fødselsdagsgave. Til at starte med måtte mine barbiedukker holde for. Senere iførte jeg mig selv gladeligt mine kreationer. Efter gymnasiet var jeg i tvivl, om jeg skulle satse bogligt eller kreativt.

Efter et halvt på en syskole fik jeg nok. Jeg kunne ikke holde ud KUN at tale om farver og snit, så jeg begyndte på Journalisthøjskolen, som jo egentlig er en blanding af kreativt og bogligt. Perfekt!

Der gik mange år, hvor jeg slet ikke rørte strikkepinde og symaskine. Lige indtil jeg skulle være faster. Der var instant satisfaction i at strikke til sådan en lille størrelse, fordi det gik så hurtigt. And the rest is history. Nu kan jeg knapt sidde stille uden et strikketøj mellem hænderne.

Hvad angår bagningen, så hører det sig ligesom til min titel. Hvem der bare boede i Amerikas sydstater og kunne deltage i pie contests. Jeg er mest til muffins og cupcakes, men jeg bager nu også tærter og brød. Man kan jo ikke leve af sukker alene.

I fremtiden vil jeg lægge opskrifter og billeder op og fortælle lidt om livet som overskudsagtig hausfrau. Mest på dansk. Så kan mine bedstemødre også følge med.

søndag den 1. august 2010

Cherry cupcakes

I love cupcakes and muffins and bake them as often as I can. Luckily they are super easy and don't take a lot of time.

These cupcakes I found on Foodfanatic which is a Danish site so I have translated the recipe.
They taste amazing. But they are a little small for my taste so next time I will double the ingredients.

The recipe is for ten muffins.

Ingredients
  • 85 g soft butter
  • 85 g sugar
  • 1 big egg
  • 85 g flour 
  • 25 ground almonds
  • 1 tsp baking powder
  • 3 tbsp milk
  • 175 g cherries + some for decorating
Butter icing
  • 80 g butter
  • 170 g icing sugar
Reheat oven to 180° C.
In a large bowl stir butter and sugar until mixed. Beat in the egg until blended.
Mix flour,  chopped almonds and baking powder. Add flour mixture and milk to sugar and butter. Remove the stones from the cherries, chop them and gently fold in cherries.
Spoon batter into prepared cups (cups will be almost full).
Bake cupcakes 20 to 25 minutes or until toothpick inserted in centers comes out clean. Let cupcakes cool in pans 10 minutes. Remove from pans to wire rack; cool completely.

Make the butter icing as they cool. Stir the butter with mixer at high speed. Bolt icing sugar until mixed.