tirsdag den 12. oktober 2010

Drømmekage


Jeg har lavet drømmekage à la muffins. Og det fungerer rigtig fint. Faktisk bedre end almindelig drømmekage, som ofte er lidt tør i det, synes jeg.

mandag den 11. oktober 2010

Bidt af en gal broderinål


Det er ikke længe siden, jeg aldrig havde prøvet at brodere. Nu er det på nippet til at være mit yndlingshåndarbejde. Når jeg ikke har kæmpet med at få den her pude færdig, har jeg blandt andet broderet på det her billede.

Det er egentlig til min veninde, som lige er flyttet til London og er vild med robotter, men jeg er blevet så vild med det, at det indtil videre er flyttet ind i køkkenet.


Som så mange andre i blogland har jeg i denne uge været i Netto og købt broderigarn til min i forvejen anseelige samling. Jeg glæder mig især til at bruge det metallicfarvede.

søndag den 10. oktober 2010

Som en stjerneklar himmel

Den opmærksomme læser vil lægge mærke til alle papirerne under kagen. Ja,jeg læser til eksamen og overspringshandler i køkkenet.

Aftenens ønske til kage var "noget med glasur". Resultatet blev good old chokoladekage med glasur i midnatsblå og sølvfarvet krymmel. Som en stjerneklar himmel.

Så kunne jeg også afprøve mine nye pastafarver - og der er jo en verden til forskel fra frugtfarver! Der skulle kun en knivspids blå i for at skabe den her farve:


lørdag den 9. oktober 2010

So far so good


For længe, længe siden begyndte jeg at brodere på en pude. Og sikke en mundfuld at bide over. På over to måneder har jeg nået at brodere cirka en femtedel - hvis ikke mindre. Men jeg kan ikke give op; jeg har brugt for lang tid på det til at give op. Så puden bliver ikke færdig til min fødselsdag om to uger (hvilket var den oprindelige plan. Hvor har jeg lært meget om tidshorisonter og broderi af dette projekt), men når den bliver færdig, bliver jeg forhåbentlig desto gladere, netop fordi den har taget så sindssygt lang tid at lave.

Set på afstand kan man virkelig se, hvor lang vej jeg har igen.

Broderigarnet har jeg fået fra min oldemor. Der er en hel kasse med godter og flotte farver.

mandag den 4. oktober 2010

Storskraldsfund gone white


For et par uger siden fandt jeg nogle vægreoler i en venindes baggård. Nu er de blevet vasket og malet og er kommet op at hænge i køkkenet. Hurra.
Her er hylderne netop blevet udsat for malerens grundrens. Det er faktisk første gang, jeg har kastet mig ud i at male fund. Jeg kan jo se rundt om i blog-land, at diverse loppefund kan blive endog meget flotte, når de bliver malet i pastel. I sidste weekend var jeg på loppemarked i de gamle B&W haller på Refshaleøen. Der var så mange flotte møbler, som jeg bare havde lyst til at dænge til i flotte farver. Men jeg syntes faktisk, at det var ret svært at få de her reoler flotte. 
Har du nogen tips? Og hvilken slags maling skal man bruge?

lørdag den 2. oktober 2010

Til lykke med babyen #2

Så er der også blevet strikket til min venindes baby. Jeg har tidligere syet et par smækbukser til ham. Nu er han blevet født, så jeg fik lidt travlt med at få strikket cardiganen færdig. Opskriften har jeg fundet på ravelry. Jeg har lavet et par ændringer i forhold til opskriften. For eksempel er lommen kommet op på brystet i stedet for at være nede på hoften. Den er strikket oppefra og ned; det betyder, at man ikke skal sy noget sammen - og det er virkelig rart at være fri for at sy sammen.
Blusen har fået flyvemaskineknapper. Jeg burde virkelig få ladet mit rigtige kamera op, så jeg ikke skal blive ved med at bruge mobilen til at tage billeder med - den yder  bare ikke farverne retfærdighed.
Jeg er helt vild med lomme-detaljen. Den var super nem at lave. Og selvom baby nok først begynder at putte ting i lommerne om mange måneder, så synes jeg, den er særligt fin. Hvis bare jeg kunne hækle, så puttede jeg den her svampe-rangle i lommen som en ekstra gave, eller måske en aberangle.

fredag den 1. oktober 2010

Banankage

Vidunderlig banankage med den lækreste mushy-mushy konsistens. Jeg har fordoblet antallet af bananer i en ganske almindelig opskrift og pyntet med chokalde ganache og knuste valnødder. Kagen var så god, at jeg først fik taget billede, da over halvdelen var forsvundet ned i maverne.