mandag den 9. august 2010

Choc chip cookies


Kageklub med en veninde borger for nye opskrifter. Choc chip cookies er amerikanske klassikere - og de hjemmebagte af slagsen smager tusind gange bedre end de købte. Og så spreder der sig en liflig duft i hele slottet, når de er i ovnen.


Antal: 18 stk

Ingredienser
  • 200 g mørk chokolade, hakket
  • 140 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • 1/2 tsk vanilleessens
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
Varm ovnen op til 180 grader. Sørg for, at bagepladerne er kolde, når kagerne skal på dem - så får kagerne den flotteste form.

Rør smør og sukker sammen, til det er lyst og cremet. Rør gerne rigtig længe - det gør småkagerne lette og luftige. Rør æg og vanilleessens i. Sigt mel og bagepulver sammen i en skål for sig, og rør derefter melblanding og hakket chokolade i dejen.

Sæt 9 store, runde klatter på hver plade med en spiseske med store mellemrum, da småkagerne flyder ud til næsten dobbelt størrelse.

Bag småkagerne i 12-15 minutter, til de er gyldne. Hvis din ovn ikke har varmluft, kan du bytte om på pladerne undervejs, så alle småkager får lige meget varme.


Man skal holde øje med ovnen, når man bager småkager, ellers kan man risikere, at nogen af kagerne får for meget. Der skal ikke mere end et minut til!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for besøget. Hvor hyggeligt at du kiggede forbi.
Skriv endelig en hilsen eller kommentar.