mandag den 9. august 2010

Hindbærtærte med marengs


Ugen har i den grad stået i marengsens tegn. Jeg har både bagt kys og macarons - og nu en tærte med marengslåg.

Opskriften har jeg fra min farmor. Den ser meget avanceret ud, men det er en super nem og hurtig kage at lave - det eneste man skal beregne er nærmest den time, kagen skal være i ovnen.

Jeg gik efter et temmelig rustikt look, men man kan sagtens bage kage i små forme og tylle marengsen på i rosetter eller bage den i et rundt tærtefad.


Mørdej
  • 150 g mel
  • 100 g smør
  • 50 g flormelis
  • 1 æggeblomme eller 2 spsk fløde
Fyld:
  • 1 pose frosne hindbær
Marengs:
  • 4 æggehvider
  • 175 g sukker

Fedtstoffet smuldres i melet. Sigt flormelis i, saml dejen med æggeblomme eller fløde. Her synes jeg, det går hurtigst simpelt hen at bruge hænderne i stedet for en køkkenmaskine, fordi varmen fra hænderne hjælper til at smelte smørret og gør det nemmere at samle dejen.
Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en halv time, før du beklæder en tærtefrom med dejen. Bag tærtebunden ved 175 grader i cirka 15 minutter. Den skal ikke være helt gennembagt, men den skal kunne holde hindbærrene.

Mens tærtebunden er i ovnen, piskes æggehviderne. Når de begynder at blive hvide, tilsættes sukkeret langsomt. Pisk hviderne, til blandingen er sej og har en blank overflade. Det kan godt tage et par minutter.



Hæld de frosne hindbær på tærtebunden.

 Smør derefter marengsen på.



Bag tærten ved 130 grader i en tærte. Sæt en klud eller lignende i ovndøren, så den ikke kan lukke helt. Det giver en sprødere marengs.

1 kommentar:

  1. "Bag tærten ved 130 grader i en tærte"

    tærte form eller time? :)' - Den skal helt klart prøves.

    SvarSlet

Tak for besøget. Hvor hyggeligt at du kiggede forbi.
Skriv endelig en hilsen eller kommentar.